Actokit

U bevindt zich hier: Ľ Actokit

Wat is Actokit

Actokit (werkzame stoffen: natriumrisedronaat en calcium) is een combinatie geneesmiddel verpakt in wekelijkse eenheden, die 1 tablet Actonel (licht-oranje tablet) en 6 tabletten calcium (blauwe tabletten) bevatten. Actonel tabletten bevatten natriumrisedronaat wat behoort tot de groep van niet-hormonale geneesmiddelen die bisfosfonaten genoemd worden. Deze geneesmiddelen worden gebruikt om botziekten te behandelen. Het werkt rechtstreeks op uw botten om deze sterker te maken, zodat ze minder snel zullen breken.

Bot is levend weefsel. Oud bot wordt continu uit uw skelet verwijderd en vervangen door nieuw bot.

Postmenopauzale osteoporose is een aandoening die voorkomt bij vrouwen na de menopauze en waarbij botten zwakker en brozer worden en makkelijker kunnen breken na een val of overbelasting. De wervels, de heup, en de pols zijn de botten die de grootste kans lopen om te breken, hoewel dit met elk bot in uw lichaam kan gebeuren. Door osteoporose veroorzaakte breuken kunnen ook leiden tot rugpijn, lengteverlies en een kromme rug. Veel patiŽnten met osteoporose hebben geen klachten en misschien weet u niet eens dat u het heeft gehad.

De calcium tabletten bevatten calciumcarbonaat, die voorzien in calcium dat uw lichaam wellicht nodig heeft om nieuw bot te versterken.

Actokit wordt gebruikt voor de behandeling van osteoporose bij vrouwen na de menopauze die ook dagelijks calcium aanvulling nodig hebben wat is vastgesteld door hun arts.

Actokit D bevat geen calcium tabletten, maar calcium/vitamine D3 sachets. De sachets bevatten calcium/vitamine D3 bruisgranulaat die calcium en vitamine D3 leveren die uw lichaam wellicht nodig heeft om nieuw bot te versterken.

Actokit is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiters Actokit

Klik hier voor de bijsluiters van Actokit en Actokit D (via CBG).

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 24 februari 2011 -->

U bevindt zich hier: Ľ Actokit
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Osteoporoseplein.nl toe aan je favorieten! Favorieten

Quickpoll

Bent u een man of een vrouw?

Ik ben een man
Ik ben een vrouw