Actonel

U bevindt zich hier: Ľ Actonel

Wat is Actonel

Actonel (werkzame stof: natriumrisedronaat) behoort tot de groep van niet-hormonale geneesmiddelen die bisfosfonaten genoemd worden, welke worden gebruikt om botziekten te behandelen. Het werkt rechtstreeks op uw botten om deze sterker te maken, zodat ze minder snel zullen breken.

Bot is levend weefsel. Oud bot wordt continu uit uw skelet verwijderd en vervangen door nieuw bot. Postmenopauzale osteoporose is een aandoening die voorkomt bij vrouwen na de menopauze en waarbij botten zwakker en brozer worden en makkelijker kunnen breken na een val of overbelasting. Vrouwen die vroeg in de menopauze zijn gekomen en patiŽnten die langdurig werden behandeld met steroÔden hebben een grotere kans om osteoporose te krijgen.

De wervels, de heup en de pols zijn de botten die de grootste kans lopen om te breken, hoewel dit met elk bot in uw lichaam kan gebeuren. Door osteoporose veroorzaakte breuken kunnen ook leiden tot rugpijn, lengteverlies en een kromme rug. Veel patiŽnten met osteoporose hebben geen klachten en misschien weet u niet eens dat u het heeft gehad.

Actonel wordt gebruikt voor

  • De behandeling van osteoporose
    • bij vrouwen na de menopauze.
  • De preventie van osteoporose
    • bij vrouwen met een verhoogd risico op osteoporose (waaronder lage botmassa, vroege menopauze of een familie geschiedenis van osteoporose).
    • bij vrouwen na de menopauze die langdurig een hoge dosis steroÔden moeten gebruiken. Het behoudt of verhoogt de botmassa.

Actonel is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Actonel

Klik hier voor de bijsluiter van Actonel 5, Actonel 30, Actonel Wekelijks 35 en Actonel 75 (via CBG).

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 24 februari 2011 -->

U bevindt zich hier: Ľ Actonel
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Osteoporoseplein.nl toe aan je favorieten! Favorieten

Quickpoll

Bent u een man of een vrouw?

Ik ben een man
Ik ben een vrouw