Bonviva

U bevindt zich hier: Ľ Bonviva

Wat is Bonviva

Bonviva (werkzame stof: ibandroninezuur) behoort tot de groep van geneesmiddelen die bisfosfonaten worden genoemd. Het bevat ibandroninezuur. Het bevat geen hormonen.

Bonviva kan botverlies tegengaan door het voorkomen van verdere botafbraak en het verhogen van de botmassa bij de meeste vrouwen die het middel innemen, hoewel zij het verschil niet zullen kunnen zien of voelen. Bonviva kan het risico op botbreuken (fracturen) verminderen. Een vermindering van wervelfracturen is aangetoond, maar niet van heupfracturen.

Bonviva wordt voorgeschreven om osteoporose te behandelen als u een verhoogd risico op fracturen heeft. Osteoporose is het dunner en brozer worden van het bot. Dit komt vaak voor bij vrouwen na de menopauze (overgang). Tijdens de menopauze stoppen de eierstokken van een vrouw met het aanmaken van het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Dit hormoon helpt om het skelet van de vrouw gezond te houden.

Hoe eerder een vrouw in de menopauze komt, des te groter is haar risico op fracturen als gevolg van osteoporose. Andere factoren die het risico op fracturen kunnen verhogen, zijn:

  • niet genoeg calcium en vitamine D in het dieet
  • roken of overmatig alcoholgebruik
  • niet genoeg lopen of andere oefeningen die uw botten belasten
  • een familiegeschiedenis van osteoporose.

Veel mensen met osteoporose hebben geen symptomen.Wanneer u geen symptomen heeft, kan het zijn dat u niet weet dat u de aandoening heeft. Osteoporose kan er echter voor zorgen dat u sneller botten breekt wanneer u valt of zich stoot. Een gebroken bot na de leeftijd van 50 jaar kan een teken zijn van osteoporose. Osteoporose kan ook rugpijn, lengteverlies en een kromme rug veroorzaken. Bonviva voorkomt het verlies van bot bij osteoporose en helpt om bot weer op te bouwen. Daarom zorgt Bonviva ervoor dat het bot minder makkelijk breekt.

Bonviva is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Bonviva

Klik hier voor de bijsluiter van Bonviva (via EMA).

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 24 februari 2011 -->

U bevindt zich hier: Ľ Bonviva
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Osteoporoseplein.nl toe aan je favorieten! Favorieten

Quickpoll

Bent u een man of een vrouw?

Ik ben een man
Ik ben een vrouw