Calcium Sandoz

U bevindt zich hier: Ľ Calcium Sandoz

Wat is Calcium Sandoz

Calcium Sandoz (werkzame stof: calcium) bevat een rijke bron van calcium, een essentieel mineraal dat nodig is voor de vorming en instandhouding van de botten. Calcium Sandoz wordt gebruikt om calciumtekort te voorkomen en te behandelen en het kan samen met andere geneesmiddelen gebruikt worden om een aandoening, osteoporose genaamd (breekbaarheid van de botten), te voorkomen en te behandelen.

Calcium Sandoz wordt ook samen met vitamine D3 gebruikt voor de behandeling van rachitis (verweking van groeiende botten bij kinderen) en osteomalacie (verweking van botten bij volwassenen). Calcium wordt vanuit de darm opgenomen en in het gehele lichaam via het bloed verspreid. Calcium speelt een belangrijke rol bij verscheidene lichaamsfuncties. Het is onontbeerlijk voor de werking van zenuwen, spieren en het hart, evenals voor de bloedstolling. Daarenboven is calcium vereist voor de goede werking van veel hormonen in het lichaam. Om deze verscheidene rollen te vervullen moet calcium beschikbaar zijn in de gepaste concentratie.

Calcium Sandoz is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiters Calcium Sandoz

Klik hier voor de bijsluiters van Calcium Sandoz 500 mg (via CBG).

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 24 februari 2011 -->

U bevindt zich hier: Ľ Calcium Sandoz
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Osteoporoseplein.nl toe aan je favorieten! Favorieten

Quickpoll

Bent u een man of een vrouw?

Ik ben een man
Ik ben een vrouw