Didrokit

U bevindt zich hier: Ľ Didrokit

Wat is Didrokit

Didrokit (werkzame stoffen: dinatriumetidronaat en calciumcarbonaat) is een niet-hormonale therapie die gebruikt wordt om bestaande botontkalking (osteoporose; een aandoening waarbij botmassa afneemt en broosheid toeneemt) te behandelen en om botverlies te voorkomen bij vrouwen met het risico om botontkalking te krijgen. Het wordt ook gebruikt om botontkalking, dat is veroorzaakt door het gebruik van corticosteroÔden behandeling, te voorkomen en behandelen.

De wervels, de heup, en de pols zijn de botten die de grootste kans lopen om te breken, hoewel dit met elk bot in uw lichaam kan gebeuren. Naast botbreuken kunnen mensen met botontkalking ook leiden aan rugpijn, lengteverlies en een kromme rug.

Didrokit werkt rechtstreeks op uw botten om deze sterker te maken, zodat ze minder snel zullen breken.

Didrokit bestaat uit 2 verschillende type tabletten:

  • Didronel 400 mg tabletten, die het actieve bestanddeel dinatriumetidronaat bevatten. Deze helpen om het verwoestende proces dat uw botten zwakker maakt als u osteoporose heeft, te stoppen.
  • Cacit 500 mg bruistabletten, die het actieve bestanddeel calciumcarbonaat bevatten. Deze leveren calcium dat uw lichaam nodig heeft om nieuw bot harder te maken.

Didrokit is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Didrokit

Klik hier voor de bijsluiter van Didrokit (via CBG).

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 24 februari 2011 -->

U bevindt zich hier: Ľ Didrokit
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Osteoporoseplein.nl toe aan je favorieten! Favorieten

Quickpoll

Bent u een man of een vrouw?

Ik ben een man
Ik ben een vrouw