Fosamax

U bevindt zich hier: » Fosamax

Wat is Fosamax

Fosamax (werkzame stof: alendroninezuur) behoort tot een groep geneesmiddelen die bisfosfonaten worden genoemd. Deze groep is op niet-hormonale basis. Dit geneesmiddel stopt het botverlies en helpt het bot weer op te bouwen.

Fosamax wordt voorgeschreven voor de behandeling van botontkalking (osteoporose). Door Fosamax wordt de kans dat u uw heup breekt of een botbreuk in de wervels krijgt, kleiner.

Fosamax wordt voorgeschreven om:

  • osteoporose bij vrouwen na de menopauze te behandelen
  • osteoporose bij mannen te behandelen
  • osteoporose te voorkomen bij vrouwen na de menopauze die zogenaamde glucocorticoïden gebruiken maar geen oestrogenen gebruiken.

Het is belangrijk om te bedenken dat osteoporose behandeld kan worden en het is nooit te laat om met de behandeling te beginnen. Fosamax voorkomt niet alleen het verlies van bot maar helpt ook het bot dat verloren is gegaan weer op te bouwen en vermindert de kans op botbreuken in de wervelkolom en de heup. Naast behandeling met bijvoorbeeld Fosamax kan uw arts u aanbevelen één of meer van de volgende veranderingen in uw leefwijze aan te brengen:

  • Stoppen met roken. Roken blijkt de snelheid van het botverlies en daarmee de kans op botbreuken te verhogen.
  • Lichaamsbeweging. Net als spieren hebben botten lichaamsbeweging nodig om gezond en sterk te blijven. Overleg voor u aan lichaamsbeweging gaat doen met uw arts.
  • Zorg voor een evenwichtige voeding. Uw arts kan u adviseren over aanpassing van de voeding of het gebruik van voedingssupplementen.

Fosamax is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Fosamax

Klik hier voor de bijsluiter van Fosamax 10 en Fosamax 70 (via CBG).

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 24 februari 2011 -->

U bevindt zich hier: » Fosamax
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Osteoporoseplein.nl toe aan je favorieten! Favorieten

Quickpoll

Bent u een man of een vrouw?

Ik ben een man
Ik ben een vrouw