Fosavance

U bevindt zich hier: Ľ Fosavance

Wat is Fosavance

Fosavance is een tablet met twee werkzame bestanddelen, natriumalendronaat trihydraat en colecalciferol, bekend als vitamine D3. Alendronaat behoort tot een groep geneesmiddelen die bisfosfonaten worden genoemd. Deze groep is op niet-hormonale basis. Alendronaat voorkomt verlies van bot dat bij vrouwen optreedt na de menopauze en helpt het bot weer op te bouwen. Het vermindert de kans op fracturen (botbreuken) in de wervelkolom en heup.

Vitamine D is een essentiŽle voedingsstof die nodig is voor de absorptie van calcium en voor gezonde botten. Het lichaam kan calcium alleen goed uit het voedsel absorberen als het voldoende vitamine D heeft. Er zijn weinig voedingsmiddelen die vitamine D bevatten. Vitamine D krijgen we vooral door blootstelling van de huid aan zonlicht, waarbij vitamine D wordt gevormd. Naarmate we ouder worden, maakt onze huid minder vitamine D. Te weinig vitamine D kan tot botverlies en osteoporose leiden. Ernstig vitamine D-tekort kan spierzwakte veroorzaken, wat tot vallen en een grotere kans op botbreuken kan leiden.

Fosavance wordt voorgeschreven om uw osteoporose te behandelen en omdat u kans heeft op vitamine D-tekort. Fosavance vermindert de kans op wervel- en heupfracturen bij vrouwen na de menopauze.

Osteoporose kan behandeld worden en het is nooit te laat om met de behandeling te beginnen. FOSAVANCE voorkomt niet alleen verlies van bot maar helpt ook het bot dat verloren is gegaan weer op te bouwen en vermindert de kans op botbreuken in de wervelkolom en heup. Naast behandeling met FOSAVANCE kan uw arts u aanbevelen ťťn of meer van de volgende veranderingen in uw leefwijze aan te brengen om uw conditie te verbeteren, zoals:

  • Stoppen met roken: roken blijkt de snelheid van het botverlies en daarmee de kans op botbreuken te verhogen.
  • Lichaamsbeweging: net als spieren hebben botten lichaamsbeweging nodig om gezond en sterk te blijven. Overleg met uw arts voor u aan lichaamsbeweging gaat doen.
  • Zorgen voor een evenwichtige voeding: uw arts kan u adviseren omtrent aanpassing van de voeding of het gebruik van voedingssupplementen.

Fosavance is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Fosavance

Klik hier voor de bijsluiter van Fosavance (via EMA).

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 24 februari 2011 -->

U bevindt zich hier: Ľ Fosavance
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Osteoporoseplein.nl toe aan je favorieten! Favorieten

Quickpoll

Bent u een man of een vrouw?

Ik ben een man
Ik ben een vrouw