Protelos

U bevindt zich hier: Ľ Protelos

Wat is Protelos

Protelos (werkzame stof: strontiumranelaat) is een niet-hormonaal geneesmiddel gebruikt voor de behandeling van osteoporose bij postmenopauzale vrouwen. Protelos vermindert het risico van fracturen van de wervelkolom en de heup.

Het lichaam breekt voortdurend bot af en maakt nieuw botweefsel aan. Als u osteoporose heeft breekt uw lichaam meer bot af dan het aanmaakt zodat botverlies ontstaat waardoor uw botten steeds dunner en brozer worden. Dit komt vooral veel voor bij vrouwen na de menopauze. Veel mensen met osteoporose hebben geen symptomen en u heeft het misschien zonder het te weten. Door osteoporose loopt u echter een grotere kans op fracturen (botbreuken), vooral van de wervelkolom, heupen en polsen.

Protelos, dat het werkzaam bestanddeel strontiumranelaat bevat, behoort bij een groep geneesmiddelen die worden gebruikt om botziektes te behandelen. Protelos werkt door botafbraak terug te dringen en botvernieuwing te stimuleren waardoor het risico op fracturen afneemt. Het nieuw gevormde bot is van normale kwaliteit.

Protelos is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Protelos

Klik hier voor de bijsluiter van Protelos (via EMA).

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 24 februari 2011 -->

U bevindt zich hier: Ľ Protelos
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Osteoporoseplein.nl toe aan je favorieten! Favorieten

Quickpoll

Bent u een man of een vrouw?

Ik ben een man
Ik ben een vrouw